ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

X

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Дата прийняття:

16.07.2024

Статус:

Прийнятий вцілому

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 144
Про створення дитячого будинку сімейного типу на базі сім’ї Томків О.Р. та Томківа Н.О. та влаштування до нього на виховання та спільне проживання дітей-сиріт

РАДЕХІВСЬКА МІСЬКА РАДА
 
ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
 
ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ
 
Від 16 липня  2024 року №144
 
Про створення дитячого будинку сімейного типу
на базі сім’ї *** та
влаштування до нього на виховання та спільне проживання
дітей – сиріт
 
Відповідно до статей 34, 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 1,6,11,12 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постанови кабінету Міністрів України від 26 квітня 2002 року № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», із змінами, керуючись статтями 256-1, 256-2, 256-3, 256-4 Сімейного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 № 552 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, у тому числі з інвалідністю, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у  дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною, оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків», враховуючи заяву ***, жителів міста Радехів Червоноградського району Львівської області від 14 червня 2024 року, рекомендацію Львівського обласного центру соціальних служб про включення до Єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів як потенційних прийомних батьків, враховуючи підстави набуття дітьми   статусу дітей – сиріт, а саме***
 Враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини від 15 липня 2024 року №7,  акти про надання згоди дитини на влаштування в сім’ю, з метою захисту законних прав і інтересів дітей, виконавчий комітет Радехівської міської ради
 
ВИРІШИВ:
1.Створити дитячий будинок сімейного типу на базі ***. 
          2. Влаштувати з 01 серпня 2024 року на виховання та спільне проживання дітей – сиріт ***.
          Діти ***.
          Діти  ***.
2.Покласти на батьків – вихователів  ***,
3.Сектору «Служба у справах дітей» Радехівської міської ради (В.Янсевич):
3.1.Підготувати проект договору про влаштування ***.
3.2.Здійснювати контроль за умовами проживання, виховання дітей в дитячому будинку сімейного типу.
3.3. Готувати щорічно до 15 липня звіт про стан утримання та розвиток дітей в дитячому будинку сімейного типу.
4. Комунальному закладу «Центр соціальних служб Радехівської міської ради» (Ю.Наконечний):
4.1.Закріпити за дитячим будинком сімейного типу ***соціального працівника для здійснення соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу.
4.2.Забезпечити соціальне супроводження з наданням комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.
4.3.Подавати сектору «Служба у справах дітей» Радехівської міської ради до 01 липня щорічну інформацію про ефективність функціонування дитячого будинку сімейного типу.
5. Комунальному некомерційному підприємству «Радехівська центральна районна лікарня» Радехівської міської ради (Л.Цибуля):
5.1.Закріпити дільничного лікаря за дітьми.
5.2.Забезпечити проходження дітьми медогляду двічі на рік.
5.3.Подавати сектору «Служба у справах дітей» Радехівської міської ради щорічно до 1 липня звіт про стан здоров’я дітей, дотримання батьками – вихователями рекомендацій лікаря.
6. Відділу організації діяльності закладів освіти Радехівської міської ради (Г.Красіцькій):
6.1.Забезпечити право дітей на здобуття освіти, а у разі потреби - забезпечити індивідуальне навчання.
6.2.Подавати сектору «Служба у справах дітей» Радехівської міської ради щорічно до 1 липня звіт про рівень розвитку та знань дітей, наявність у них шкільного одягу та шкільного приладдя, систематичність відвідування уроків та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, відвідування дітьми гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь батьків – вихователів  у вихованні дітей.
7. Відділення поліції №1 Червоноградського районного відділу ГУНП у Львівській області ( Ляска М.М.):
7.1. Подавати сектору «Служба у справах дітей» Радехівської міської ради до  1 липня щорічний звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей, які виховуються в дитячому будинку сімейного типу та зі сторони батьків – вихователів».  
8. Відділу «Центр надання адміністративних послуг» Радехівської міської ради (Д.Янюк) забезпечити оформлення документів щодо призначення державної соціальної допомоги на  дітей – вихованців, грошового забезпечення батькам - вихователям.
9.Виплату державної допомоги на дітей – вихованців, грошове забезпечення батькам – вихователям в межах видатків, передбачених у державному бюджеті, щомісячно до 20 числа проводить управління соціального захисту населення Червоноградської РДА.
10.Відділу бухгалтерського обліку планування та звітності Радехівської міської ради (І.Мандзя): щороку забезпечувати  дітей – вихованців пільговим оздоровленням.
11. Контроль за виконанням цього рішення  покласти на першого заступника міського голови Шевчука В.П.  
        

        
Перший заступник міського голови                                  Володимир ШЕВЧУК