ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Дата прийняття:

24.04.2024

Статус:

Прийнятий вцілому

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 78
Про приєднання Радехівської міської ради до Міжнародної Хартії відкритих даних

                                               
РАДЕХІВСЬКА  МІСЬКА  РАДА
ЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ
РІШЕННЯ
 
Від  24  квітня  2024  року  № 78                             
 
Про приєднання
Радехівської міської ради
до Міжнародної Хартії відкритих даних 
 
Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про доступ до публічної інформації» та згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», виконавчий комітет Радехівської міської ради
ВИРІШИВ:
  1. Здійснити необхідні заходи задля приєднання Радехівської міської ради  до Міжнародної хартії відкритих даних.
  2. Визначити особу, відповідальну за розвиток відкритих даних та оприлюднення наборів даних у Радехівській міській раді Львівської області-провідного спеціаліста загального відділу Зоряну ХРИСТИН.
  3. Особі, відповідальній за розвиток відкритих даних та оприлюднення наборів даних:
3.1.  Забезпечити подання в установленому порядку офіційного листа від  Радехівської міської ради  про приєднання до Міжнародної хартії відкритих даних.
4. Затвердити План дій з реалізації політики відкритих даних на 2024 – 2025 роки (далі – План дій), який додається.
5. Здійснювати забезпечення координаційних заходів щодо Плану дій.
6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Володимира ШЕВЧУКА.
 
 
 
 
 
Міський голова    Степан КОХАНЧУК 
                                               
Додаток
до рішення виконкому
Радехівської міської ради
№ 78  від  24 .04.2024р.
 
ПЛАН ДІЙ
з реалізації політики відкритих даних
у Радехівській міській раді на 2024-2025 роки
 
Завдання Строк виконання Ключові показники виконання Виконавець
1. Впорядкування нормативно-правової бази щодо відкритих даних
1.1. Затвердження внутрішньо нормативно-правових документів, що регулюють питання оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних до 01.06.2024 Підготовлене та ухвалене Положення або Порядок про набори даних Радехівської міської ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних. Христин З.М.
1.2. Визначення відповідальних осіб за розвиток відкритих даних та оприлюднення наборів даних, розробка та внесення змін до їх посадових інструкцій до 01.05.2024 Визначені відповідальні особи за розвиток відкритих даних та оприлюднення наборів даних. Підготовлені та ухвалені зміни до посадових інструкцій відповідальних осіб. Христин З.М.
2. Кадрове та організаційне забезпечення
2.1. Розвиток професійних компетенцій відповідальної особи за розвитку відкритих даних та оприлюднення наборів даних до 01.06.2024 Відповідальна особа за розвиток відкритих даних та оприлюднення наборів даних пройшов щонайменше два навчальних курси для покращення компетенцій роботи з відкритими даними та володіє всіма необхідними знаннями та навичками для забезпечення належної якості відкритих даних. Христин З.М
2.2. Підвищення рівня знань та компетенцій в галузі відкритих даних у посадових осіб Постійно Посадові особи пройшли онлайн-курс на тему оприлюднення відкритих даних.
Управління з питань цифрового розвитку Львівської облдержадміністрації, надає групові та індивідуальні консультації стосовно підготовки, оприлюднення та оновлення наборів даних. Відповідальні особи використовують методичні матеріали Міністерства цифрової трансформації України.
Христин З.М.
2.3. Створення системи визначення кращих розпорядників інформації до 01.09.2024 На основі методичних рекомендацій управління з питань цифрового розвитку сформований рейтинг розпорядників інформації Радехівської міської ради за якістю відкритих даних.  Христин З.М.
3. Розвиток Місцевого порталу відкритих даних Львівщини
3.1 Реєстрація Радехівської міської ради як розпорядника на Місцевому порталі відкритих даних Львівщини до 01.07.2024 Відповідальна особи за розвиток відкритих даних та оприлюднення наборів даних зареєстрована на Місцевому порталі відкритих даних Львівщини та передала до управління з питань цифрового розвитку реєстраційні дані для створення кабінету Радехівської міської ради як розпорядника інформації Христин З.М.
3.2 Оприлюднення на Місцевому порталі відкритих даних Львівщини  наборів з розділу "Усі розпорядники інформації (відповідно до компетенції)" Переліку
наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 р. № 835
до 01.09.2024 Оприлюднено набори згідно вимог розділів "Усі розпорядники інформації (відповідно до компетенції)" Переліку наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 р. № 835, та згідно рекомендацій Міністерства цифрової трансформації України, (https://data.gov.ua/pages/835-rec-index) Христин З.М.
3.3 Оприлюднення на Місцевому порталі відкритих даних Львівщини  наборів з розділу "Органи місцевого самоврядування" Переліку
наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 р. № 835
з 01.09.2024 і постійно Оприлюднено набори згідно вимог розділів "Органи місцевого самоврядування" Переліку наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 р. № 835, та згідно рекомендацій Міністерства цифрової трансформації України, (https://data.gov.ua/pages/835-rec-index) Христин З.М.
4. Фінансове забезпечення
4.1. За потреби Внести зміни до Місцевої програми інформатизації щодо фінансування розвитку відкритих даних постійно Забезпечити фінансування модернізації програмного забезпечення розпорядників інформації для покращення якості наборів даних (за потреби). Гасюк О.Я.
4.2. Брати участь в ініціативах у сфері відкритих даних, написанні проєктів, залученні міжнародної технічної підтримки постійно Радехівська міська рада бере участь у програмах міжнародної технічної підтримки. Відбувається систематичний моніторинг програм, розробка проєктів і подача заявок. Христин З.М.
5. Підвищення якості управління даними
5.1. Проведення інформаційного аудиту згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 р. № 835 постійно Щонайменше один раз на рік проводиться інформаційний аудит з постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 р. № 835 Христин З.М.
5.2. Впровадження результатів інформаційного аудиту наборів даних постійно Розпорядники інформації поетапно впроваджують рекомендації інформаційного аудиту, підвищуючи якість наборів даних. Структурний підрозділ, відповідальний за впровадження політики відкритих даних, забезпечує контроль та методичну підтримку. Христин З.М.
5.3. Створення та підтримка реєстру наборів даних постійно За результатами аудиту сформований реєстр наборів даних Радехівської міської ради. Підтримується повнота та актуальність даних реєстру (постійно). Христин З.М.
5.4. Запровадити контроль та моніторинг якості наборів даних щоквартально Щоквартально здійснюється моніторинг стану оприлюднення наборів даних. У визначені строки до Міністерства цифрової трансформації України подається Картка
оцінки стану оприлюднення і оновлення відкритих даних.
Христин З.М.
6. Оприлюднення наборів даних та їх популяризація
6.1. Визначення пріоритетних наборів даних за участі громадськості до 01.10.2024 Під час формування та затвердження Переліку наборів даних міської ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, враховані результати опитування громадської думки (онлайн-анкетування). Христин З.М.
6.2. Забезпечення публікації наборів даних розпорядниками з 01.09.2024 і постійно Оприлюднені всі набори відповідно до Постанови КМУ від 21.10.2015 № 835 (зі змінами). Христин З.М.
6.3. Запровадити зворотний зв'язок з користувачами даних щодо якості наборів даних, що вже оприлюднені постійно Пропозиції щодо удосконалення наборів даних на місцевому порталі відкритих даних (форма зворотного зв'язку) оперативно розглядаються та враховуються (за можливості). Христин З.М.
6.4. Проведення заходів для популяризації відкритих даних щоквартально Щоквартально оприлюднюється щонайменше одна публікація (новина) на Місцевому порталі відкритих даних Львівщини або вебсайті міської ради про нові або цінні набори відкритих даних та можливості їх використання. Христин З.М.
7. Методичне забезпечення, стандарти та вимоги до даних
7.1. Дотримуватися методичні рекомендації щодо оприлюднення наборів даних 01.07.2024 і постійно Методичні рекомендації Міністерства цифрової трансформації України адаптовані до використання в міській раді. Перелік методичних матеріалів для підвищення кваліфікації відповідальних осіб сформований та оприлюднений на місцевому порталі відкритих даних. Христин З.М.
7.2.Ззабезпечити дотримання стандартів щодо оприлюднення відкритих даних 01.07.2024 і постійно Щонайменше 85% наборів міської ради відповідають рекомендаціям Міністерства цифрової трансформації України та відповідають стандартам оприлюднення відкритих даних. Розпорядники інформації постійно реалізують заходи для підвищення якості наборів даних. Христин З.М.
8. Культура управління даними
8.1. Використовувати відкриті дані для прийняття управлінських рішень та при розробці програмних документів з 01.07.2024 і постійно Співробітники міської ради використовують інструменти для аналізу та візуалізації даних під час розробки звітів, планів, програм та інших документів.
Впроваджений щонайменше один аналітичний дашборд для візуалізації даних та прийняття рішень.
Гасюк О.Я.
9. Сприяння та підтримка проєктів на основі відкритих даних
9.1. Залучення бізнесу, громадськості, науковців та журналістів до використання відкритих даних, проведення спільних заходів постійно Відповідальна особи за розвиток відкритих даних та оприлюднення наборів даних надає консультаційну підтримку ініціативам та проєктам, що використовують або планують використати відкриті дані. Бере участь у зустрічах, конференціях, круглих столах та інших заходах для популяризації відкритих даних та створення ІТ-проєктів на їх основі. Христин З.М.
9.2. Популяризація ІТ-продуктів, створених на основі відкритих даних міста постійно На вебсайті розпорядника оприлюднена інформація про електронні сервіси, чат-боти, візуалізації, дослідження та інші продукти, що створені на основі наборів відкритих даних міської ради. Христин З.М.
10. Співпраця на національному та міжнародному рівні
10.1. Долучення до міжнародних ініціатив у сфері відкритих даних 01.06.2024 Міська рада подала заявку на приєднання до Міжнародної хартії відкритих даних. Проведена комунікаційна кампанія щодо впровадження принципів Хартії міською радою та її виконавчими органами. Лах І.Є.
10.2. Участь керівництва та представників міської ради в національних та міжнародних проєктах/ініціативах
 
01.07.2024 постійно Представники міської ради беруть участь у програмах підвищення кваліфікації та обміну досвідом,
відвідують тематичні форуми, конференції та інші заходи.
Христин З.М.
 
 
 
 
 
Міський  голова                                                        Степан КОХАНЧУК